Akkerbouw Veehouderij
Fruitteelt
Vollegrondsgroente
Groenvoorziening
Ongediertebestrijding
Uiendag 2024

Uiendag 2024

29 augustus 2024 om 09:00 t/m 18:00

UIKC Uiendag meer dan uien alleen

Op 29 augustus wordt door UIKC de landelijke uiendag georganiseerd, met als thema “Doelgericht kiezen”

Ook dit jaar ligt er weer een breed scala aan proeven en demonstraties en is er een "waterplein" ingericht. Verschillende bedrijven zullen daar toelichting geven over, beregenen, druppelirrigatie-fertigatie, kilveren, grondverbetering door o.a. diepploegen/spitten, woelen ed.

Op uiengebied is er een innoverend veld waar diverse technieken (SpotSpray, robotisering) en alternatieven voor chemie wordt getoond. U mag hierbij denken aan irrigatie/fertigatie (ook met brak water), al dan niet geautomatiseerd, mechanische en chemische onkruidbestrijding, bemesting met verschillende meststoffen, biostimulanten, rassenvergelijking en bonenvlieg aanpak. De 3 verschillende excursies in het proefveld duren maximaal 1¼ uur, waarna u aansluitend de infomarkt kunt bezoeken. Ook tonen we de opbrengst resultaten van 15 verschillende rassen 2e-jaars plantuien en wordt de nieuwe rassenlijst gepresenteerd. Tevens is er een mechanisatieveld met meer dan 35 machines. Er wordt uiteraard gezorgd voor een hapje en een drankje. Voor verder info uiendag zie: www.uiendag.nl

Bezoekers aan de Uiendag 2024 zijn van 9.00 tot 18.00 uur welkom bij het UIKC op proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR in Colijnsplaat.  

U bent van harte welkom. Toegang en catering gratis.

Klant worden bij Wesemael

Wesemael helpt ondernemers bij het telen van een kwalitatief zo goed mogelijk én renderend gewas.

Klant worden

Terug naar de bovenkant van de website